Ba Kan Tieng Beach

Ban Kan Tieng Beach erbjuder förmodligen en av öns vackraste stränder att ta foto av. Den en (1) kilometer långa och breda stranden har vit sand, vacker turkosblå, klart vatten med vackra omgivningar av tropiska träd. Den ligger i en dal, omgiven av höga berg och har väldigt få turister även i högsäsong. Stranden känns väldigt skyddad och barnvänlig.
 
Turisterna är få och ännu färre under mars och april månad då högsäsongen avtar. Boendealternativen är varierande, men inte många och spänner från lyxiga resorter till enklare familjeägda bungalows.

Strandens sydliga läge och dess fåtal turister gör att utbudet på matställen, affärer samt barer är väldigt begränsat. Längs huvudvägen hittar man också en del thailändska matställen, men oftast inga europeiska restauranger om man söker det. Vill man ha annat än god thailändsk mat får man nog besöka restaurangerna på de större hotellen vid stranden. De flesta som stannar på denna strand söker sig till lugn och ro, avslappnande, vackra miljöer för ett par dagar, samt god thailändsk mat.

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.