Ban Saladan - den lilla staden på Lanta

Ban Saladan är staden, eller den lilla byn, man kommer till om man anländer till Koh Lanta från Phuket, Krabi, Koh Phi Phi. Alla turistfärjor anländer hit och kommer man landsvägen så är det också hit man kommer.
 
Så vad hittar man här som drar massorna hit, även om man bor en längre bit bort på någon strand? JO, här hittar man en del butiker för shopping. Suvenirer, DVD, CD, kopior på kläder, kläder tillverkade i Thailand, tavlor mm.

Här finns även bankerna och uttagsautomater om man skulle behöva mer kontakter för shopping.

Blir man hungrig eller vill variera sig vad beträffar matställen, så erbjuder Ban Saladan en hel del olika restauranger och matställen som serverar bra mat och seafood. Här hittar man ett par konditorier som har ganska intressant urval av kakor. Huvudkontoren för ett par dykfirmor finns också här, samt ett mindre kontor för turistpolisen på ön. Man hittar också en par internetställen samt butiker som har de senaste tidningarna från t.ex. Sverige.

Att ta sig till ban Saladan från Klong Dao kostar 20 Baht per person och 40 Baht per person från Long Beach.

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.