Dykning och dykkurser

Thailand är ett välkänt land nä det kommer till dykning. Phuket, Phi Phi och Krabiregionen står för en stor tillströmning av turister som kommer hit för att dyka. Koh Lanta är en utmärkt plats för detta då du kan avnjuta lugnet, men under dagarna ta dig till platser runt om Koh Lanta (söder om Lanta) och Phi Phi öarna.
 
På ön hittar man ett flertal olika dykföretag, varav ett flertal har svenska instruktörer.
 
Det finns en hel del olika dykplatser som är väldigt populära runt om Lanta och ett beroende på tid under högsäsongen är de olika bra. Vissa av dessa listar vi nedan.
 
- Koh Bida Nok, Koh Bida Nai är två små öar väster om Koh Lanta på vägen till Phi Phi öarna. Ett flertal olika fisksorter hittar man på djup från 10 meter.
 
- Red Rock (Hin Daeng), en bergskam där rockor, barracudas, valhajar är de vanliga djuren man kan se. Denna plats är kanske den mest välkända för de som varit på Koh Lanta och dykt runt om. Denna klippa är väldigt bevuxen med färggranna koraller.
 
- Purple Rock (Hin Muang), denna klippa är helt täckt av vatten och ligger i närheten av Red Rock, endast några hundra meter ifrån. De lilla korallerna som finns överallt på denna 200 meter långa klippa har gett namnet till denna plats.
 
- Phi Phi Shark Point (Hin Bida) är också en väldigt populär plats där leopard hajen syns till. OM du inte får se en haj, kan du i alla fall få se jättestora rockor eller vackra mjuka koraller.
 
- Koh Haa, här kan man dyka bland de undervattengrottorna som finns bland denna ögrupp som innefattar totalt fem mindre öar.
 
- King Cruiser Wreck, att dyka bland detta vrak som sjönk 1997 är också väldigt populärt bland dykare som kommer till Phi Phi. Revet har idag fullt av liv och anses vara en av de bästa i området. Det ligger också i närheten av Shark Point, varav dykutflykter till båda två ställen är populära.
 
- Anemone Revet är också väldigt populärt bland dykutflykterna. Revet slutar 4 meter under vattenytan och erbjuder stora variationer bland fiskar som dras till de vackra havsanemoner.

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.