Ta båten till Koh Lanta

Man kan åka färja till Koh Lanta. Det är oftast en populär färdväg för många då den är ganska trevlig. Tar inte mer än 2 timmar från Krabi (Ao Nang) eller några timmar till från Phuket. Från Phi Phi öarna tar det bara en timme att nå Koh Lanta.
 
Då man åker från Phuket kommer man att välja färdväg och åka förbi Krabi där man byter båt och åker vidare till Koh Lanta. Man kan även välja att åka från Phuket till Phi Phi för att vidare ta sig till Koh Lanta. Denna väg är i dagens läge mer populär, då man kan ta morgon-båten till Phi Phi och få 1,5 timme eller 4 timmar på ön innan man åker vidare. På så sätt kan man spendera några timmar på denna vackra ö, ta en lunch och sedan åka vidare.
 
- Direktbåt till Koh Lanta från Phuket går runt 13.30 och kostar ca. 450 Baht per person.
- Båten till Koh Lanta från Phuket genom Krabi kostar runt 500 Baht per person.
- Åker man från Phuket genom Phi Phi får man räkna med ca. 700 Baht.
- Bara från Phi Phi till Koh Lanta kostar ca. 300 Baht.
- Mellan Krabi och Koh Lanta kostar biljetten ca. 350 Baht. Se mer info här.
 
Kom ihåg att priserna kan variera från säsong till säsong, samt att priserna skiljer även beroende var man köper biljetten, då alla lokala resebyråer lägger på olika mycket på biljetten för sin förtjänst. Att köpa biljetter för t/r är oftast inte billigare så det behöver man inte göra. Båtarna är sällan fulla, även om vissa försäljare säjer det.

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.