Festivaler och andra händelser

På ön firar man de största helgtiderna i Thailand, så som Songkran som infaller i mitten av april och kallas även för vattenfestivalen. Det finns även ett fåtal muslimska helger, men dessa märks inte och firas inte synligt för oss turister.
 
Det som är mer intressant är Laanta Lanta Festivalen som faller in oftast under början av mars. Denna festival varar 3 dagar och firas nämligen mestadels i gamla staden. Denna festival firas utan några religiösa traditioner och på så sätt sammanflätar alla dessa kulturers om finns på ön och är ett utmärkt sätt för oss turister att lära känna den kulturen som finns på ön och dess invånare, samtidigt som de flesta får en liten knuff för att bege sig till den gamla staden. 

     

Boat Floating Ceremony är en intressan ritual som bör ses och symboliserar utdrivning av de onda andarna ut i havet. Detta framförs av havs-zigenarna och är utförs två gånger om året; under fullmånen i 6:e och 11:e lunarmånaden.
 
Transport finns tillgänglig från Klong Dao och Long Beach stränderna – gratis! Det finns därför inga ursäkter. Åk till festivalen om ni är på ön. Lär känna folket och passa på och äta någon från de tiotal stånd som sätts upp med god mat och läckra efterrätter! Njut av uppträdanden med traditionell thailändsk musikkultur eller jazz!
 
Några gånger om året ges även konserter vid Ban Saladan, där man bygger upp en scen. Dessa konserter är evenemang i yngre anda, men är ett bra alternativ för unga att lyssna lite på unga thailändska band.