Klong Dao Beach

Klong Dao Beach är den första stranden på Koh Lanta som fick turisterna att komma till ön. Kanske beror det på att den belägen närmast Ban Saladan, alltså den lilla staden dit båtarna anländer från Krabi och Phi Phi öarna. Kanske är det för att stranden erbjuder en viss säkerhet för alla barnföräldrar då stranden är väldigt grund, har nästan inga strömmar och inga stora vågor.
 
Stranden ligger på den västra sidan av ön och erbjuder därför vackra solnedgångar och har under åren utvecklats till den mest populära stranden på ön. Badstranden är lång och bred under högsäsongen och har ett stort antal olika bungalows anläggningar, hotell och resorter att erbjuda i olika prisklasser.

 
Även om stranden tar emot ett stort antal turister varje år, där många är svenskar, blir det aldrig trångt på stranden, samt på matställena om kvällarna. Många matställen ligger längst stranden, vid hotellen, men det finns ett stort urval av matställen utmed den stora vägen som leder längre ner söder till de andra stränderna.
 
På denna strand hittar man även två av de tre svenska skolarna som finns på Koh Lanta och ett flertal svenska affärsrörelser, som mäklare, caféer och dykcentra med svenska instruktörer.  

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.