Long Beach, Pra Ae stranden

Long Beach även kallad Pra Ae Baech är som det låter den längsta stranden på ön. Dess omgivningar är vackra och till skillnad av Klong Dao är den omgiven av tropisk växtlighet. Den nästan 4 kilometer långa stranden är till stort sätt rak, med fin sand, samtidigt som den inte är lika bred som vissa av de andra stränderna på ön. Barnfamiljer är nog färre på denna strand, då denna är inte så grund som Klong Dao och inte heller lika barnvänlig för den delen. Många ungdomar och familjer utan barn väljer denna strand som inte är alltför överbefolkad. Men även här har turismen kommit igång de senaste två åren och man kan kanske vänta sig en expansion med tiden.

Idag erbjuder stranden ett stort antal boenden, även här i många olika prisklasser och variationer. Bungalows, stora och mindre hotell och ett stort antal guesthouse, men relativt lågt satta priser jämfört med Klong Dao.
 
Även om den omgivande naturen är vacker skall man inte glömma att stranden erbjuder även underbar undervattensliv med väldigt bra ställen för snorkling. Då stranden inte är grund kommer man snabbt ut på lite djupare vatten där det finns en hel del att se.
 
De flesta anläggningar på stranden erbjuder även mindre barer, restauranger och andra mindre matställen. De flesta besöker inte matställen som finns längs vägen, men där kan man vänta sig lägre priser för lika god mat. Längs huvudvägen hittar man också ett stort antal matbutiker som oftast har lägre priser än vad hotellen erbjuder för t.ex. dricka, godis och annat.

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.

Och några vackra bilder från utsiktspunkten mellan Klong Dao och Long Beach!

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.