Straden i nationalparken i söder

Nationalparken på Koh Lanta finns längs ut på ön södra del. Att ta sig dit med bil eller moped kräver en fyrhjulsdriven bil och en starkare motorcykel. De flesta lämnar mopederna på kullen och går den sista biten av vägen. Att ta sig uppför kullen med en moped är nästan omöjligt och rekommenderas definitivt inte. Dock så kommer de flesta hit på utflykter med ordnade turer, men en tur på egen hand rekommenderas.

 

Parken är inte speciellt välbesökt och speciellt inte efter att avgifterna för inträdet har höjts markant till 400 Baht per person (billigare för barn). På området hittar man toaletter, duschar, område med bord så ni kan äta en lunch som ni tagit med er och två stränder, varav den ena är en mycket vacker, sagolik strand. Det rekommenderas också att ta en promenad till fyren som ligger på en kulle, varifrån ni får en underbar utsikt, samt att ta en promenad bland den orörda skogen och naturen runt om, där man bl.a. kan se vilda apor. Kom ihåg att inte mata dessa – de kan bita!
 
Förutom dricka finns det inget att köpa i parken, så kom ihåg att ta med er egen mat om ni har för avsikt att stanna på stranden eller på området större delen av dagen. Tyvärr är det inte många som gör det på grund av det dyra inträdet utan de flesta som kommer hit kommer på ordnade utflykter och det gör att den underbara stranden är oftast helt tom!

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.