Restauranger och andra matställen

Koh Lanta erbjuder en väldigt intressant matkultur, då flera restauranger och matställen serverar inte bara traditionell thailändsk mat, men utan rätter som är mer vanliga för den muslimska thailändska kulturen och som man bara påträffar i de sydligaste delarna av Thailand.

Letar man efter svensk mat så finns det en restaurang i Ban Saladan och en på väg till Klong Dao stranden. Förmodligen kommer det inom kort dyka upp fler alternativ på Koh Lanta.

Om man vill i alla fall ha bra kaffe, en svensk kanelbulle, en macka eller lite svensk godis kan ett besök på Gafaearoy på Klong Dao stranden vara värt! På kafféet hittar man en del gott som t.ex. en kopp kaffe med våffla! Mer om stället hittar ni på deras egen hemsida ... 

       

De flesta matställen ligger på hotellen och längs stranden. Dessa ställen är populära då det är enormt trevligt att äta i en mysig miljö, men vågorna slående mot stranden. Är man van att äta tidigt kan man även fånga den vackra solnedgången. De flesta restauranger och matställen serverar maträtter från 70 Baht och uppåt, där de vanliga rätterna med kött och kyckling ligger på 80-140 Baht. Väljer man rätter med stora räkor eller fisk får man räkna att man får lägga till lite på priset. Svenska rätter är än så länge ganska ovanliga på dessa matställen, vilket skiljer Lanta från ställen på Phuket och Ao Nang.

      

Enklare matställen hittar man oftast längs huvudvägen som går längs stränderna. Maträtterna är oftast billigare där, men man får också räkna på mindre ”mysfaktor”. För vissa, speciellt de som stannar på ön under en längre tid är detta ett mer ekonomisk alternativ, då en stor familj kan spara en hel del pengar på detta. Rätterna här är oftast 10-40% billigare än vid strandkanten och oftast lika goda.

 

Ban Saladen har ett par riktigt trevliga restauranger och matställen som oftast ligger längs vattnet. Vackra träinredningar och stort urval av fisk och skaldjur, samt en mysig miljö drar oftast turister som stannar på Klong Dao Beach och Long Beach.