Stränder på Koh Lanta

Den östra delen av Koh Lanta i Thailand, domineras av räkodlingar, fiskebåtar och träsk, medan den västra sidan har vackra stränder hela väger från norra till södra delen. Om man tittar från norra delen, närmast Saladan, byn dit båten anländer från Krabi (Ao Nang eller Krabi hamn) eller Phi Phi öarna, hittar man Klong Dao – en grund strand som i dagens läge också är den mest populära.

          

Bara några kilometer efter hittar man Koh Lantas längsta strand, bland de vackraste i Thailand, Long Beach, som är inte så grund, men omgiven av underbar natur ändå in på stranden. Även här har man börjat bygga i större skala.

          

De söndra stränderna efter har en alltmer avslappnad miljö. Klong Kong Beach är en aning stenig, inte lika finkornig, men har en underbar stämning. Fortsätter man kommer man till Klong Nin Beach som är relativt liten jämfört med Klong Dao och Long Beach, men väldigt vacker.

       

Ba Kan Tieng Beach som följer efter är ganska lång, bred, vacker Thailändsk strand som i dagens läge har få turister och endast ett par boendealternativ och hotell. På denna strand finns också en av de mest lyxiga hotellen på ön.

      

Längre söderut hittar man två mindre ständer, varpå den sista innan nationalparken som ligger längs söder på ön, är ganska stenig, ”rå” och har endast några enstaka enkla bungalows att hyra. Den sista stranden ligger i nationalparken och är utan tvekan sagolik!