Fler sydliga stränder, Ao Nui, Ao Mai Pai

Längre i söder hittar man ett par mindre stränder, som egentligen inte erbjuder speciellt mycket boendealternativ, men är underbara stränder man vill åka ut på en utflykt och vara praktiskt taget ensam på stranden.
 
Klong Jark Beach är en annan väldigt fin strand som ligger bara några kilometer innan nationalparken. Vägen fram till denna strand är en grusväg som kan vara svårt att ta sig fram på med t.ex. moped. Stranden ligger strax efter vackra Ba Kan Tieng Beach och innan den sista stranden innan nationalparken Bamboo Bay. Både boende och matställen är än så länge begränsade på denna strand och den vilda livet, t.ex. apor, är ganska vanliga.
 
Stranden ligger inte så långt ifrån ett vattenfall, från vilket stranden har fått sitt engelska namn (Waterfall Beach). Vattenfallet ligger drygt 3 kilometer från stranden.

 

Bamboo bay Beach även kallad Ao Mai Pai är en liten, lättillgänglig badstrand efter Ban Kan Tieng Beach och innan nationalparken. Redan vid denna strand har huvudvägen övergått från asfalterad väg till grusväg, röd sand. Det gör det lite svårare att ta sig ända hit till denna strand och väldigt smutsigt om man åker moped. Men vägen hit är värd, då stranden har grunt vatten och med små klippor i vattnet som ger mycket trevliga snorklingomgivningar med en hel del fisk och undervattensliv. Det finns några enkla bungalower att hyra här för ganska långa priser, men stranden erbjuder nästan inga matställen eller affärer.
 
En annan liten strand är Ao Nui Beach som bara är några hundra meter lång och väldigt svåråtkomlig. Det är en väldigt fin badstrand med kristallklart vatten, romantiska omgivningar och en miljö som får de flesta att smälta. Vägen förbi denna strand ligger på kullen och det tar en liten stund att ta sig ner till badstranden som inte erbjuder några boendealternativ förutom något ställe som finns vid huvudvägen.
 

Klicka på de mindre bilderna för att se en större bild. För att stänga ner den större bilden klicka på stängknappen eller på bilden.