Ta sig runt på Koh Lanta

Det löper egentligen en enda lång väg från Ban Saladen, där färjorna ankommer, till söder (Nationalparken). Denna vägen delas mitt i ön och den andra delen går hela vägen till den östra sidan, förbi ViewPoint till den gamla staden (Old Town).
 
Att ta sig från Ban Saladan till första stranden är enklast med så kallade tuk-tuk eller motorcykeltaxin. Det kostar 20 Baht per person, vilket sedan är också samma pris man betalar för att ta sig mellan stränderna. Sista året dyker även upp tuk-tuk av samma sort som man kan se i Phuket. Dessa tar upp till 6 personer.

  

På ön finns det bilar eller minibussar att hyra med chaufförer och utan. Mopeder finns också att hyra så som på andra turistställen i Thailand. Hyrorna är från 150 Baht per dag. Bensinen får man betala själv.

På vissa ställen på ön finns det även cyklar att hyra!
 
Det finns inga bussar på Koh Lanta, men med turistökningen på ön, skulle det inte bli förvånande om en busslinje kommer att dyka upp som kommer att gå längst stränderna. Tyvärr får vi vänta på den ….
 
Kommer fam med färja är det oftast vanligt för många hotell att de kommer med en bil och hämtar er. Är inte detta fall, så kom ihåg att inte gå med på att betala stora summor till taxin som står och väntar vid färjeterminalen. Priser till Klong Dao är 20-30 Baht per person och inte mer. Skall man till Long Beach kostar det högst 50 Baht per person. Skall man till stränderna längre än det rekommenderas det att man avtalar hämtningen med hotellet. Oftast kommer hotellet automatiskt för att hämta er, men det är bra att kontakta de och ange med vilken färja (vilken tid) man kommer.